Можливий локальний карантин: у МОЗ назвали область з перевищеним епідпорогом

Читать на русском
У Чернівецькій області зафіксовано хвилю захворюваності на грип та COVID-19, перевищено епідемічний поріг. Влада може запровадити карантин.
Фото Слово і діло

У Чернівецькій області перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19. Це означає, що місцева влада вже може приймати рішення про локальні карантинні заходи.

Про це повідомила пресслужба МОЗ 15 грудня.

У МОЗ спрогнозували пік захворюваності на коронавірусВже найближчим часом в Україні очікується пік захворюваності на COVID-19. Він буде приблизно до кінця січня.

Повідомляється, що за попередній тиждень у Чернівецькій області зареєстровано 5586 тисяч випадків захворювань. Це вже перевищення епідемічного порогу.

Крім того, на Житомирщині епідемічний поріг відповідає середньому рівню - 8 738 хворих. В інших регіонах України ситуація стабільна, тобто неепідемічний рівень.

У МОЗ нагадали, що рівень захворюваності для оголошення перевищення епідпорогу різний для кожної області та вираховується в залежності від кількості населення та інтенсивності поширення респіраторно-вірусних інфекцій.

В областях, де зафіксовано перевищення епідпорогу, можуть застосовуватися локальні карантини.

«Наприклад, локальний карантин в окремих класах чи школах, протиепідемічні заходи у місцях масового скупчення людей, зокрема, рекомендація носити маски чи обмежувати кількість відвідувачів в установах та організаціях», – пояснив заступник міністра, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Фінальні рішення в областях щодо карантину приймає комісія ТЕБ і НС.

Нагадаємо, пік захворюваності на COVID в Україні прогнозують у середині грудня і до січня. Наразі в країні циркулюють 17 субваріантів підтипів штаму коронавірусу Омікрон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: