Японія передасть Україні крани для розмінування

Читать на русском
Японія передасть Україні 24 крани для гуманітарного розмінування, а також і надалі підтримуватиме нашу країну.
фото Денис Шмигаль/Telegram

Японія і надалі підтримуватиме Україну, а також допоможе у гуманітарному розмінуванні територій.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Міністром закордонних справ Японії Йошимасою Хаяші та представниками провідних японських компаній.

Для повного розмінування України знадобиться понад 750 років – WPВибухонебезпечні предмети забруднили територію країни розміром приблизно з Флориду чи Уругвай. На розмінування знадобляться десятки років та мільярди доларів.

Прем'єр розповів, що подякував Японії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, за фінансову, гуманітарну підтримку, за санкції проти росії.

«Вже отримали від Японії 2,1 млрд доларів макрофінансової допомоги і продовжуємо співпрацю», – зазначив він.

Йошимаса Хаяші у свою чергу зазначив, що Японія й надалі підтримуватиме Україну, посилюватиме антиросійські санкції, допомагатиме Україні у проходженні зими.

«Також Японія передасть Україні 24 крани для гуманітарного розмінування. Японські підприємці, у свою чергу, представили конкретні проєкти співпраці, зокрема, у сферах зв’язку, інфраструктури та медицини», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, в Україну 9 вересня вперше з початку вторгнення прибув глава МЗС Японії. Раніше повідомлялося, що Японія надасть Україні системи виявлення БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: