У Раді хочуть створити окремий комітет з питань НАТО

Читать на русском
У парламенті скоро з'явиться комітет, який займатиметься законодавством щодо членства в НАТО.
Фото Слово і діло

У Верховній раді планують найближчим часом створити окремий комітет, який займатиметься адаптацією національного законодавства до стандартів НАТО.

Про це повідомив голова ВР Руслан Стефанчук в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Які країни НАТО документально підтримали рух України до Альянсу20 країн-членів НАТО та Швеція підписали з Україною декларації про підтримку її членства в Альянсі.

«Оскільки ми заходимо напередодні Вашингтонського саміту, я ініціюю створення комітету з питань НАТО. Є ідея найближчим часом створити окремий комітет, який би взяв на себе всі функції приведення українського законодавства до стандартів НАТО. Якщо ми хочемо прогресу в НАТО, то маємо бути люди, які ведуть цю тематику в парламенті», – сказав Стефанчук.

Глава Ради нагадав, що на сьогоднішній день Україна має два важливі зовнішньополітичні вектори, пов'язані з Євросоюзом і НАТО.

«Саме тому я дуже хотів би, щоб був створений комітет, який якраз і займався б законодавством про НАТО, тому що маємо дуже великі виклики: Вашингтонський саміт, де ми повинні отримати дуже добрий для України результат, а для цього повинні бути люди, які інституційно займаються цими питаннями», – пояснив Стефанчук.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поки що не може стати членом НАТО і на це є кілька причин. Одна з них – відсутність запрошення з боку Альянсу.

Засідання Ради Україна-НАТО, скликане через останні масовані ракетні атаки росії, відбудеться 10 січня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: