У Генштабі розповіли, скільки країн допомагають Україні з підготовкою військових

Читать на русском
У процесі навчання українських військових бере участь коаліція із 34 держав, розповіли у Генеральному штабі ЗСУ.
Фото: armyinform.com.ua

У навчанні українських військових за кордоном бере участь коаліція із 34 держав. На території цих країн було підготовлено близько 170 штабів та підрозділів ЗСУ різних рівнів.

Такими даними поділився начальник Головного управління доктрин та підготовки Генштабу ЗСУ Олексій Таран в інтерв'ю АрміяІнформ.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

«До організації заходів підготовки військовослужбовців ЗСУ за кордоном залучено коаліцію партнерів, яка налічує станом на сьогодні 34 держави. Це Сполучені Штати Америки, Британія, більшість країн ЄС, Канада, Норвегія, Австралія, Косово, Північна Македонія, Грузія, Молдова та Албанія. До складу Місії ЄС не входять Угорщина, Австрія, Хорватія, але їхні інструктори також беруть участь у підготовці», – повідомив Таран.

Він додав, що лідером в організації базової загальновійськової підготовки військових є Велика Британія.

Величезну допомогу в організації та реалізації програм підготовки також надали США та Німеччина. Крім того, на території Німеччини наступного року пройде найскладніший вид навчання – бойове злагодження бригад, які зазнали втрат на війні, під час відновлення їхньої боєздатності.

«Підготовку наших військовослужбовців, підрозділів, штабів у навчально-тренувальних центрах країн-партнерів стандартизовано за всіма видами бойової підготовки відповідно до програм, за якими ми здійснюємо підготовку на території України. Головною відмінністю є те, що опановувати більш ніж 130 спеціальностей із застосування, експлуатації та ремонту іноземних зразків військової техніки наші фахівці можуть лише у навчально-тренувальних центрах країн-партнерів», – резюмував Таран.

Нагадаємо, наприкінці листопада стало відомо, що до підготовки українських військовослужбовців приєдналася ще одна країна Європи.

Також повідомлялося, що ЄС виділив додаткові кошти на навчання українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: