Ще одна країна Європи долучилася до підготовки українських військових

Читать на русском
Північна Македонія офіційно приєдналася до процесу підготовки українських військовослужбовців. Про це повідомила міністерка оборони країни Славянка Петровська.
Фото: armyinform.com.ua

Північна Македонія офіційно приєдналася до процесу підготовки українських військовослужбовців.

Про це повідомила міністерка оборони країни Славянка Петровська, її цитує портал BalkanInsight.

В яких країнах проходять підготовку українські військові та чому навчаютьсяУ яких країнах зараз проходять підготовку українські військові, яким навичкам та поводженню з якою технікою навчаються – на інфографіці.

За її словами, країна вже підготувала першу групу українських воїнів. Інформацію про це тримали в таємниці з міркувань безпеки.

Навчання проводилося «на об'єктах, що належать армії Північної Македонії». При цьому міністерка не уточнила, скільки військових було підготовлено в першій групі.

Вона додала, що уряд країни буде навчати українських солдатів протягом усього 2024 року і «доти, доки в цьому буде потреба».

Видання зазначає, що Північна Македонія стала другою балканською країною, яка тренує українських військових на своїй території. До цього підготовкою ЗСУ зайнялася Румунія.

Нагадаємо, що нещодавно Сенат Чехії продовжив мандат на здійснення підготовки українських військовослужбовців до кінця 2024 року.

Також повідомлялося, що нова група бійців ЗСУ розпочала навчання на ЗРК Patriot у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: