На Одещині заступника мера одного з міст викрили на «відкатах»

Читать на русском
Чиновник за хабар обіцяв підприємцям перемогу у будівельному тендері, який фінансується з бюджету міста.
фото СБУ

Служба безпеки викрила на «відкатах» заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства однієї з місцевих громад на Одещині.

Про це повідомила пресслужба СБУ сьогодні, 4 січня.

Слідом за мером Сум Лисенком під заставу вийшов його спільникДиректора департаменту Сумської міськради Олександра Журбу суд відпустив під заставу. Чиновник має здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу.

Повідомляється, що за хабар чиновник обіцяв підприємцям перемогу у будівельному тендері, який фінансується з бюджету міста. Йшлося про 10% від загальної вартості підряду.

«У разі відмови платити «відкат», чиновник погрожував створити бізнесменам штучні перешкоди під час розгляду та узгодження тендерної документації», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували факт здирництва фігурантом грошей за дозвіл на проведення ремонту у приміщеннях мобілізаційного відділу міськради. Правоохоронці затримали чиновника під час передачі йому всієї суми хабара.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали бізнесмена, який намагався дати хабар військовому командуванню. До цього меру Сум повідомили про підозру отримання хабара. Його усунули з посади, але він вийшов із СІЗО під заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: