Слідом за мером Сум Лисенком під заставу вийшов його спільник

Читать на русском
Директора департаменту Сумської міськради Олександра Журбу суд відпустив під заставу. Чиновник має здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу.
Олександр Журбаodindoma.sumy.ua

Директора департаменту Сумської міськради Олександра Журбу, якого затримали при отриманні хабаря разом із мером Сум Олександром Лисенком, відпустили під заставу у розмірі майже 1,5 млн гривень. Нещодавно Лисенко також вийшов під заставу.

Про це повідомляє видання «Суспільне», з посиланням на прес-службу Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

Як зазначається, чиновник має буде здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу.

Прокурори просили для Журби тримання під вартою із заставою у 5 млн грн. Адвокат посадовця клопотав про запобіжний захід не пов‘язаний з триманням під вартою.

Нагадаємо, меру Сум Олександру Лисенку оголосили про підозру в отриманні хабаря у розмірі 2,13 млн гривень. Крім того, підозра була оголошена і спільнику мера – директору Департаменту інфраструктури Сумської області.

За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання щодо встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у провадженні господарської діяльності підприємством.

Суд заарештував Лисенка з альтернативою 3 млн гривень застави. Застава була внесена 5 жовтня.

А в понеділок, 9 жовтня, Лисенка відсторонили від посади.

Окрім цього, вчора правоохоронці прийшли з обшуком до мера Мукачева Андрія Балоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: