В Одесі затримали бізнесмена, який намагався дати хабар військовому командуванню

Читать на русском
Правоохоронці 19 листопада затримали на гарячому підприємця, який хотів підкупити командувача оперативно-стратегічного угруповання військ Одеса.
t.me/nab_ukraine

Правоохоронці затримали на гарячому підприємця, який хотів підкупити командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса».

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Слідчі розповіли, що підприємець запропонував командувачу ОСУВ «Одеса» хабар у 200 тисяч гривень, щоб той видав спеціальне розпорядження для отримання дозволу на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

Підозри у корупції: у кого найбільше відкритих проваджень від НАБУМаксим Микитась поки що лідер за кількістю отриманих від НАБУ підозр. У когось ще багато відкритих проваджень – на інфографіці.

Після пропозиції командувач звернувся до правоохоронців. Відтак за його заявою було порушено кримінальну справу.

Попередня кваліфікація дій підприємця – ч. 3 ст. 369 КК України, тобто пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Йому загрожує позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської облради Михайлу Головку, першому заступнику голови та заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Дем'янчуку та Ігорю Гайдуку відповідно. За даними слідства, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати в цілому понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

17 листопада Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт Головка і стягнув в дохід держави його заставу в 805 200 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: