Україна в ніч на Різдво допомогла енергосистемі Польщі

Читать на русском
Укренерго у ніч на понеділок знову надало аварійну допомогу енергосистемі Польщі, взявши частину електрики собі.
Getty Images

У ніч на 25 грудня польська енергосистема мала надлишок електроенергії та запросила у країн-сусідів допомогу у її споживанні. Україна надала цю допомогу.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Імпорт та експорт електроенергії в Україні під час повномасштабної війниОбсяги експорту та імпорту електроенергії Україною упродовж повномасштабної війни – на інфографіці.

«Польська енергосистема вночі в святковий день мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні. Україна таким чином отримала додатковий обсяг електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Так, на запит польського оператора PSE було активовано аварійну допомогу для енергосистеми Польщі загальним обсягом 3050 МВт*год.

В Укренерго також розповіли, що добовий максимум споживання 24 грудня був днем, його показник був на 1% нижчим, ніж попередньої неділі, 17 грудня.

«Незважаючи на зниження добового максимуму споживання через потепління та вихідні дні, загальний рівень споживання залишається високим», – зазначили в пресслужбі.

Українців закликали не перевантажувати енергосистему та економити.

Нагадаємо, в ніч проти 23 грудня Україна також надала допомогу енергосистемі Польщі. До цього було встановлено найнижчий максимум споживання енергії з початку грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: