Перший тиждень року принесе в Україну похолодання

Читать на русском
Погода у січні. В Україну 3, 4, 5 та 6 січня прийде похолодання. Подекуди випаде сніг, на дорогах знову буде ожеледиця.
pexels

В Україну в середині тижня почне заходити холодне повітря з Арктики. У Києві прогнозують сніг.

Про це розповіла синоптикиня Наталія Діденко у Telegram.

Найспекотніший рік за історію спостережень: кліматичні антирекорди 2023-гоКліматичні антирекорди 2023 року, найбільш спекотного за всю історію спостережень, – на інфографіці.

За її словами, 2 січня в Україні ще буде досить тепло, подекуди температура буде зі знаком плюс. Дощ та мокрий сніг можливий на півночі, заході та сході України. Південь та центр 2 січня – без істотних опадів.

А ось 3, 4, 5 та 6 січня прийде похолодання. Північні області України, східні та частина центру (Полтавщина, Дніпро з районами) виявляться під впливом арктичної повітряної маси.

Похолодання в Україні буде зумовлене затіканням холодного повітря з Арктики.

У Києві 2 січня вночі ще буде тепло, до +2 градусів. А вдень, більше надвечір, температура повітря почне знижуватися до -1-3 градусів, дощ переходитиме в сніг.

«На тижні у Києві спостерігатиметься типова зимова погода – мороз та періодичний сніг. На дорогах відновиться ожеледь», - зазначила Діденко.

Морози послабнуть, за попередніми прогнозами, 7 січня.

Нагадаємо, Новий рік в Україні був безсніжним. Раніше повідомлялося, що рятувальники не рекомендують влаштовувати риболовлю на водоймах через тонку кригу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: