Ексгенерал СБУ Наумов вийшов із сербської в'язниці – BBC

Читать на русском
Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов, якого в Сербії засудили до року увʼязнення за відмивання коштів, вийшов із вʼязниці.
radiosvoboda.org

Колишній генерал Служби безпеки України Андрій Наумов, якого в Сербії засудили до року ув'язнення за відмивання коштів, на початку грудня вийшов із в'язниці.

Цю інформацію ВВС підтвердили у Високому суді міста Ніш.

Але через розгляд апеляції у Наумова забрали документи та заборонили залишати територію Сербії.

Адвокати колишнього СБУшника подали скаргу на рішення про заборону виїзду з країни, аргументуючи загрозою для життя клієнта, проте суд її не задовольнив. Крім того, за словами адвоката, у рамках розгляду справи про екстрадицію суд встановив наявність реальної загрози життю Наумова, а сам він заявляв про небезпеку, пов'язану із перебуванням у Сербії.

Нагадаємо, з України Андрій Наумов виїхав за кілька годин до повномасштабного нападу росії. Правоохоронці проводили щодо нього досудове розслідування за фактом державної зради.

У червні 2022-го Наумова затримали у Сербії. Торік у вересні суд визнав його винним у відмиванні грошей.

Україна у жовтні 2022 року відправила Сербії запит на екстрадицію Наумова, якого підозрювала у привласненні, розтраті майна чи заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, а також у шахрайстві та завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень. Сербська влада в екстрадиції відмовила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: