Зеленський про обмін полоненими: вважалося, що частина зі звільнених – зниклі безвісти

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні прокоментував визволення з російського полону 230 українських громадян.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні прокоментував звільнення з російського полону 230 українських громадян.

Заява була опублікована у Telegram-каналі глави держави.

Скільки українців повернулися із російського полону за час повномасштабної війниУкраїна та росія вже три місяці не проводили обмінів полоненими. Скільки українців вдалося повернути за час війни – на інфографіці.

«Сьогодні попри все, попри всі виклики – гарна новина за довгий уже час. Вдалося звільнити з російського полону понад 200 наших людей. Воїнів і – дуже важливо – цивільних. Пам’ятаємо про всіх українців, які в російській неволі. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів», – сказав Зеленський.

Він додав, що Україна використовує кожну можливість для повернення своїх громадян і порушує тему полонених на всіх міжнародних зустрічах.

«Зараз я радий, що вдалось розблокувати обмін. Про частину звільнених навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні. І вважалося, що вони зниклі безвісти. Дуже важливо – зберігати надію», – наголосив Зеленський.

Він також подякував команді, яка працювала над обмінами, та українським військовим, які беруть окупантів у полон і таким чином поповнюють обмінний фонд.

Нагадаємо, що процес повернення військовополонених був заблокований російською стороною із серпня.

На інфографіці «Слово і діло» – динаміка визволення українських полонених із початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: