Україна повернула з полону більше 200 військових та цивільних – подробиці

Читать на русском
Україні вдалося звільнити з російського полону 230 військовослужбовців та цивільних. Це перший обмін полоненими з рф за останні кілька місяців.
Фото: Офіс омбудсмена

Україні вдалося звільнити з російського полону 230 військовослужбовців та цивільних.

Про це повідомили Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та пресслужба Координаційного штабу з питань військовополонених у Telegram.

Скільки українців повернулися із російського полону за час повномасштабної війниУкраїна та росія вже три місяці не проводили обмінів полоненими. Скільки українців вдалося повернути за час війни – на інфографіці.

«Яке щастя повідомити, що сьогодні, 3 січня, радісна звістка облетить всю Україну, адже додому повертаються захисники, які довго перебували у ворожому полоні», – написав обмудсмен.

Він розповів, що це вже 49-й обмін полоненими. З початку війни додому вдалося повернути 2828 українських громадян.

У Коордштабі уточнили, що у рамках сьогоднішнього обміну додому повернулися 130 воїнів ЗСУ, 55 представників Нацгвардії, 38 – Державної прикордонної служби, 1 – Нацполіції. Серед них є захисники Маріуполя та Азовсталі, а також острови Зміїний.

Крім того, Україна повернула шістьох цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

«Більшість звільнених - чоловіки (225), п'ятеро жінок. До рядового та сержантського складу входять 213 осіб, одинадцять – офіцери», – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, що із серпня 2023 року російська сторона фактично заморозила обмін полоненими з Україною. При цьому президент Володимир Зеленський повідомив, що обміни військовополоненими з росією продовжуються часто непублічно і іноді прямо на полі бою.

На інфографіці «Слово і діло» – динаміка звільнення українських полонених із початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: