Буданов розкрив деталі звільнення 230 українців з російського полону

Читать на русском
Начальник ГУР прокоментував сьогоднішнє повернення з полону 230 українців. Він повідомив, що цей обмін готувався протягом досить тривалого часу.
Фото: armyinform.com.ua

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, який за сумісництвом є головою Коордштабу з питань поводження з військовополоненими, прокоментував сьогоднішнє повернення з полону 230 українців.

Його заява була опублікована у Telegram-каналі відомства.

Скільки українців повернулися із російського полону за час повномасштабної війниУкраїна та росія вже три місяці не проводили обмінів полоненими. Скільки українців вдалося повернути за час війни – на інфографіці.

За словами Буданова, перший за довгий час обмін полоненими був «дуже складним».

«Серед захисників є і бойовий медик, і захисники з острова Зміїний, з Чорнобильської атомної електростанції, які ще в перші дні війни були захоплені, з Азовсталі, прикордонники, поліцейські, нацгвардійці, Збройні сили - тобто всі абсолютно категорії», - наголосив глава ГУР.

Він додав, що цей обмін готувався протягом досить довгого проміжку часу.

Допомогу в його організації надали представники Об'єднаних Арабських Еміратів – ця країна брала безпосередню участь в обміні.

Нагадаємо, що процес повернення військовополонених був заблокований російською стороною із серпня. При цьому президент Володимир Зеленський заявляв, що обміни полоненими з рф продовжуються часто непублічно і іноді прямо на полі бою.

На інфографіці «Слово і діло» – динаміка визволення українських полонених із початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: