У ВМС відповіли, чому росія не застосовувала свої кораблі в Чорному морі під час останніх атак

Читать на русском
Окупанти не застосовували свої військові кораблі в Чорному морі під час останніх ракетних атак через проблеми з логістикою.
Фото: росЗМІ

Окупанти не застосовували свої військові кораблі в Чорному морі під час останніх ракетних атак через проблеми з логістикою.

Про це повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Ігнат спрогнозував, скільки часу потрібно рф на підготовку нової ракетної атакиОкупантам потрібно лише кілька днів, щоб підготувати новий ракетний удар по території України. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, зараз в акваторії Чорного та Азовського морів немає ворожих ракетоносіїв, хоча нинішні погодні умови є «досить сприятливими для виходу подібних одиниць у море».

«Ці одиниці, в принципі, фактично є всепогодними. Єдине, що вранці було 3 кораблі, але це не носії. Ще один – в акваторії Азовського моря. Щодо участі цих одиниць, насамперед вони мають проблеми з логістичним забезпеченням», – розповів спікер.

Плетенчук уточнив, що основною військово-морською базою окупантів довгий час був Севастополь.

«Ракети знаходяться в Севастополі і навіть якщо їх перемістити в Новоросійськ, то станом на зараз підтвердженої інформації, що вони туди перемістили обладнання, здатне завантажувати ці крилаті ракети на носії, немає. Це може бути основною причиною, що стало наслідком протидії Сил оборони та безпеки Чорноморському флоту так званої росії в акваторії Чорного моря», – наголосив представник ВМС.

Нагадаємо, вранці 2 січня ворог масовано обстріляв ракетами Київ, Харків та низку областей. При цьому росіяни не застосовували під час цієї атаки ракети морського базування «Калібр».

Раніше у ЗСУ розповіли, що після збиття кількох військових літаків росіяни вже тиждень не атакують зерновий коридор.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: