У Чорному морі на міні підірвалося цивільне судно, яке йшло завантажувати зерно

Читать на русском
У Чорному морі на міні підірвався балкер під прапором Панами, судно йшло в один із дунайських портів завантажувати зерно. Поранення отримали два моряки.
Фото: Сили оборони Півдня

У Чорному морі на ворожій міні підірвалося цивільне судно під прапором Панами. Балкер прямував під завантаження зерном до одного з дунайських портів. В результаті було поранено двох моряків.

Про це повідомляють Сили оборони Півдня.

Україна отримає військові кораблі, щоб убезпечити судна у зерновому коридоріУкраїна отримає військові кораблі, щоб захистити судна у зерновому коридорі в Чорному морі. За словами президента, існують конкретні домовленості.

Внаслідок підриву судно втратило хід та управління, на верхній палубі виникла пожежа. Щоб уникнути затоплення, капітан зафіксував судно на мілині.

«Катери Морської охорони та пошуково-рятувальної служби негайно надали допомогу екіпажу, доставили медиків на борт. При огляді судна та опитуванні капітана було виявлено двох моряків, які отримали поранення. Одному надано допомогу на місці, другого пораненого для дообстеження у супроводі медиків доправили до найближчої лікарні. Його стан задовільний», – йдеться у повідомленні.

До судна направлені буксири для зняття з мілини та доставки до порту.

Нагадаємо, 10 серпня Україна відкрила тимчасові коридори для торговельних суден у Чорному морі. Станом на кінець осені тимчасовим зерновим коридором у морі скористалися понад 150 цивільних кораблів.

Раніше стало відомо, що Туреччина, Болгарія та Румунія наступного місяця підпишуть угоду про загальне розмінування акваторії Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: