Ігнат спрогнозував, скільки часу потрібно рф на підготовку нової ракетної атаки

Читать на русском
Окупантам потрібно лише кілька днів, щоб підготувати новий ракетний удар по території України. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.
Фото: ukr.radio

Російській окупаційній армії потрібно буде лише кілька днів, щоб підготувати новий ракетний удар по території України.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телеканалу «Київ24».

ЗМІ підрахували, скільки грошей витратила росія на ранковий ракетний удар по УкраїніМасована ракетна атака на Україну 2 січня обійшлася окупаційним військам рф приблизно в 620 мільйонів доларів США.

«На підготовку, я думаю, достатньо кілька днів, якщо вони мають певні шаблони проектування польоту. Кожна ракета програмується: забивається її маршрут, де їй повернути праворуч, де повернути ліворуч, де піднятися, де вийти на удар, в який час. Це технологічний виріб, він програмується фахівцями», – сказав Ігнат.

Він зазначив, що головне питання зараз у тому, скільки саме ракет зможе випустити ворог наступного разу.

«Бачимо, що вони використовували ракети типу X повітряного базування. «Калібри» вони майже не використовують останнім часом, дуже мало», - зазначив спікер, додавши, що окупанти вже давно перейшли на «недоторканний запас» ракет.

Нагадаємо, що в ніч та вранці 2 січня Сили оборони України знищили всі «шахеди» та 72 з 99 ракет.

Раніше у ЗСУ повідомили, що ранкова ракетна атака армії рф відрізняється від обстрілу, який стався 29 грудня. Росіяни, серед іншого, змінили звичні маршрути ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: