95 українських захисників повернулися додому з полону в рамках обміну

Читать на русском
В результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому 95 осіб, серед яких воїни ЗСУ, Нацгвардії і прикордонники.
Фото: Андрій Єрмак, Telegram

В неділю, 11 червня, відбувся черговий великий обмін полоненими.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Обмін полоненими. Повертаємо додому 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів», – написав він.

Зазначається, що до своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники «Азовсталі».

«Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на «Азовсталь». Багато наших перебували в полоні пораненими», – додав Єрмак.

За інформацією омбудсмена Дмитра Лубінця, всього українській стороні вдалося повернути з російського полону вже 2 525 українців і українок.

Він підкреслив, що на звільнених бійців чекає реабілітація – як фізична, так і психологічна.

«Також допомагаємо звільненим з полону відновлюють всі втрачені документи та банківські картки. Їхні громадянські права – в обов'язковому порядку мають бути поновлені», – наголосив Лубінець.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених «закарпатського походження». Віце-прем'єр Угорщини 9 червня підтвердив визволення 11 українців.

При цьому український уряд не був проінформований про переговори Угорщини та росії щодо звільнення українських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: