Стало відомо, скільки українців повернули з полону від початку вторгнення рф

Читать на русском
З початку великої війни в полон рф потрапило понад 4300 українців, але цифра може бути й більшою. Вдалося звільнити майже 2600 українців.
Фото: Telegram/Андрій Єрмак

Від початку повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося звільнити майже 2600 українців – як військових, так і цивільних.

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ 28 листопада.

Обмін полоненими: скільки військових та цивільних вдалося повернути Україні з 24 лютогоЗ початку повномасштабної війни України та рф провели більше 30 обмінів полоненими. Усі обміни – на інфографіці.

Так, за офіційними даними від комісії Мінреінтеграції, до російського полону з початку повномасштабного вторгнення потрапили 4337 осіб: 3574 військових та 763 цивільних. За цей час сторони здійснили 48 обмінів. Вдалося звільнити 2598 українців.

У той же час у Страткомі підкреслюють, що реальні числа можуть бути більшими, оскільки 11 000 цивільних і 15 000 військовослужбовців вважаються зниклими безвісти.

Як відомо, із серпня цього року російська сторона фактично заморозила обмін полоненими з Україною.

Нагадаємо, в Україні найближчим часом відкриється новий табір для утримання російських військовополонених. У Мін'юсті розповіли, звідки на нього буде взято гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: