Зеленський звернувся до українців в останній день року: про що говорив президент

Читать на русском
Перед Новим роком президент Володимир Зеленський підписав укази про відзначення нагородами українських військових.
Офіс президента

У неділю, 31 грудня, президент Володимир Зеленський підписав кілька указів про відзначення нагородами майже 700 українських військових.

Про це український лідер заявив у своєму зверненні в останній день 2023 року.

Згідно з його словами, напередодні президент підписав кілька указів про вшанування для українських бійців.

«Майже 700 воїнів. Армія. Повітряні сили. ВМС. ГУР. Пʼять Героїв України, і чотири з них – саме розвідники, воїни Головного управління розвідки. Ті, про чию героїчну роботу зараз іще не можна розповідати, але яким ми всі маємо подякувати. Наші герої. Ще одна «Золота Зірка» Героя України – воїну Збройних Сил, молодшому сержанту Ігорю Тимощуку, я йому особисто вручив нагороду під час поїздки в Авдіївку. Це дуже міцний хлопець. Сильний командир. Один із тих, хто дійсно надихає. Ще чотири воїни відзначені зараз «Хрестами бойових заслуг»: солдат Олег Дуженький зі 130-го окремого розвідбату, солдат Микита Каляєв зі 115-ї окремої механізованої бригади корпусу резерву наших Сухопутних військ, капітан Богдан Мазуренко з 35-ї окремої бригади морської піхоти та майор Роман Стрижобик – 47-ма окрема механізована бригада», - сказав у зверненні президент.

При цьому, він прокоментував сьогоднішні вибухи на Кіровоградщині.

«І я хочу особливо подякувати всім, хто в бою, на бойових постах, на бойових завданнях зараз! Усім, хто на фронті. Усім, хто захищає наше українське небо і зараз, у цей день, – Кропивницький і область. На жаль, знову сьогодні російські удари. І хлопці захищатимуть наше небо й цієї ночі, і завтра», - додав керівник держави.

Нагадаємо, 29 грудня Володимир Зеленський відвідав позиції українських військ в Авдіївці.

Раніше Зеленський повідомив, що на підсумковій Ставці було визначено стратегію Сил оборони на 2024 рік.

Також президент повідомив про збільшення кількості жертв унаслідок масованого ракетного удару по Україні 29 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: