Під час ракетної атаки на Харків постраждали журналісти іноземного телеканалу

Читать на русском
Троє членів команди перебували у номерах на п’ятому поверсі, ще один у холі та останній – на 11 поверсі готелю.
Нацполіція

Під час російської ракетної атаки на Харків у суботу, 30 грудня, постраждала знімальна команда німецького телеканалу ZDF.

Про це йдеться в матеріалі на сайті телеканалу.

Як зазначається, в момент удару журналістка каналу була на п’ятому поверсі готелю «Харків Палас». Коли стало зрозуміло про влучання, побігла в підземний гараж, який служить укриттям. Там репортерка зустріла свого німецького колегу-продюсера та українську редакторку, які надавали допомогу українській перекладачці знімальної групи телеканалу. Та була поранена в холі готелю, і, як з'ясувалося пізніше, у неї зламано ребро і три хребці.

Згідно зі словами менеджера готелю, загалом було здано 15 номерів, щонайменше десять з них – журналістам.

При цьому, телеканал ZDF засудив напад на готель у Харкові, в якому працювали журналісти.

«Це ще одна атака росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що поранені колеги швидко одужають. ZDF продовжить висвітлювати війну проти цивільного населення України», – заявила головний редактор видання Беттіна Шаустен.

Нагадаємо, російські окупаційні війська у суботу ввечері, 30 грудня, завдали понад 6 ударів по Харкову, є пошкодження цивільної інфраструктури й будинків. Спочатку було відомо про 17 постраждалих, у тому числі неповнолітнього та журналіста з Великої Британії.

Також поліція розповіла про кількість постраждалих у Харкові після двох хвиль російських атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: