У Харкові перейменували вулицю на честь захисника Маріуполя

Читать на русском
У Харкові у Шевченківському районі з'явилася вулиця імені загиблого Героя України, бійця Станіслава Партали.
city.kharkiv.ua

У Харкові перейменували вулицю Балакірєва на честь загиблого Героя України Станіслава Партали, який брав участь в обороні Маріуполя.

Про це повідомила Харківська міська рада.

За час великої війни зареєстровано майже 3 тисячі петицій щодо присвоєння звання «Герой України»Близько 3 тисяч петицій з проханням надати звання Герой України зареєстрували на сайті президента з початку повномасштабної війни. Половина не набрала потрібної кількості голосів.

Так, колишню вул. Балакірєва, яка розташована у Шевченківському районі, перейменували на вул. Партали. Відповідне рішення було ухвалено на позачерговій сесії Харківської міськради 29 грудня.

Лейтенант Нацгвардії Станіслав Партала народився 5 жовтня 1984 року у Харкові. Навчався у Харківській гімназії №111. Воювати пішов у 2014 році. Він провів сотні вдалих бойових операцій та навчив військовій справі багатьох побратимів.

Партала був командиром взводу розвідки батальйону "Азов". Він загинув 2 березня 2022 року поблизу селища Калинівка Донецької області. Посмертно був удостоєний звання Героя України та ордена «Золота Зірка».

Нагадаємо, у Києві з'явився пам'ятник Герою України Олександру Мацієвському. Також у столиці з'явиться сквер імені героя України «Да Вінчі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: