Окупанти вдарили по центральній частині Харкова, є постраждалі (доповнено)

Читать на русском
Російські окупанти вдарили по готелю Харків Палас, у якому зупиняються багато іноземних журналістів.
фото: Telegram

У Харкові у субботу ввечері, 30 грудня пролунали вибухи. Окупанти нанесли більше 6 ударів по цетральній частині міста. Постраждали щонайменше 14 людей.

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та Харківський міський голова Ігор Терехов повідомляють у Телеграмі.

Як відомо, перед цим Повітряні сили ЗСУ повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння в Полтавській, Харківській, Сумській та Дніпропетровській областях.

«Приліт у житловий будинок в центрі міста. Серйозні руйнування, пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється. Є ще руйнування цивільної інфраструктури. Подробиці згодом», – написав Терехов.

За інформацією начальника Харківського військового гарнізону Сергія Мельника («Марсель»), росіяни вдарили по Харкову з району Бєлгорода, використавши ЗРК С-300.

Синєгубов додав, що внаслідок російського удару є пошкодження цивільної інфраструктури: лікувальної установи, багатоквартирних житлових будинів, магазинів та інших громадських місць, транспорту.

«Окупанти вдарили по центральній частині міста Харків. Є пошкодження цивільної інфраструктури: лікувальної установи, багатоквартирних житлових будинів, магазинів та інших громадських місць, транспорту. Виключно цивільна інфраструктура!», - йдеться у повідомленні голови ОВА.

При цьому, як повідомляє керівник області, через російську атаку отримали поранення щонайменше вісім людей.

«На цю хвилину медики надають допомогу 8 постраждалим, усі госпіталізовані, 4 особи - стан середній, 4 - у легкому стані», - заявив він.

На місці працюють всі профільні служби: медики, рятувальники, правоохоронці.

Як повідомляють місцеві Телеграм-канали, російські окупанти вдарили по готелю «Харків Палас», у якому зупиняються багато іноземних журналістів.

Згодом мер міста зазначив, що попередньо внаслідок удару загиблих немає. Наразі відомо про 14 постраждалих. За попередньою інформацією 5 з них - вже у лікарні.

Нагадаємо, що у Харкові внаслідок масованої ракетної атаки по Україні відомо про трьох загиблих та 13 постраждалих.

Також сьогодні стало відомо, що в Одесі у лікарні помер один із постраждалих внаслідок масованої російської атаки 29 грудня, внаслідок якої кількість загиблих збільшилася до п'яти осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: