У Києві з'явиться сквер імені героя України «Да Вінчі»

Читать на русском
У столиці один із скверів назвуть іменем Дмитра Да Вінчі Коцюбайла, який віддав своє життя на війні з рф.
Фото: glavcom.ua

Один із скверів у Печерському районі Києва назвуть іменем Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла – Героя України, командира 1 окремого механізованого батальйону (ОМБ) «Вовки Да Вінчі».

Про це повідомила пресслужба КМДА у четвер, 9 листопада.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

«У березні цього року тисячі українців прощались із Дмитром на Майдані. І зараз, враховуючи значну суспільну потребу та підтримані електронні петиції, ми маємо увіковічити його ім’я на карті міста. Результатом прийняття цього рішення буде обрання найкращої території для створення скверу імені Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла в Печерському районі», – йдеться у повідомленні.

Рішення підтримали 69 депутатів Київради. У КМДА зазначили, що у процесі підготовки проекту рішення отримали згоду близьких та побратимів Дмитра Коцюбайла.

Нагадаємо, український військовий Дмитро Коцюбайло був командиром 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» ЗСУ та учасником російсько-української війни. Він став першим добровольцем, якому присвоєно звання «Герой України» ще за життя.

Дмитро загинув 7 березня 2023 року у боях за Бахмут. Прощання з ним відбулося у Києві 10 березня, на церемонії було присутнє найвище військове керівництво України.

Президент Володимир Зеленський побував у Михайлівському соборі на прощанні із Героєм України Дмитром Коцюбайлом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: