Росія почувається безкарно, знищуючи українців – Кислиця

Читать на русском
Постпред України в ООН заявив, що рф здійснила одну з найбільш інтенсивних та масованих атак з використанням ракет і безпілотників, націлених на житлові райони, але почувається безкарно.
Фото: Getty Images

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розповів у Радбезі ООН про наслідки масованої атаки рф на Україну та зазначив, що вбиваючи «невинних людей в Україні та за її межами», рф почувається вільно.

Про це йдеться у його доповіді на Радбезі ООН.

«Лише подивіться на список цілей, які рф так «сміливо» знищила минулої ночі. Пологове відділення, освітні заклади, торговий центр, 45 житлових багатоповерхівок, приватні будинки, дві церкви, торговельні та сховища, паркінг.

Враховуючи повідомлення про влучання російської ракети в повітряний простір Польщі під час російського удару, ми знову повторюємо, що російський повітряний терор несе небезпеку не тільки Україні, але й сусіднім країнам.

Єдиний спосіб запобігти його наслідкам – продовжувати підтримувати Україну шляхом подальшого зміцнення нашої обороноздатності», – заявив Кислиця.

Він також зауважив, що «доки росія здатна вбивати довіру та цілісність Радбезу ООН, вона почуватиметься вільно, вбиваючи невинних людей в Україні та за її межами».

Крім того, постпред України охарактеризував російського представника в ООН Василя Небензю як особу «з ампутованою совістю і відрізаною гідністю».

За словами постпреда України, у всі часи «всі агресори розуміли лише мову сили у відповідь на свої злочини – усе інше сприймалося лише як слабкість і заохочення до подальшої агресії».

Нагадаємо, вночі та вранці 29 грудня росія запустила по Україні понад 110 ракет, а також ударні дрони. У Повітряних силах повідомили, що під час ворожої атаки в небі над Україною було збито 114 зі 158 повітряних цілей.

За останніми даними, внаслідок удару загинули 30 людей. Ще 160 цивільних отримали поранення.

У зв'язку із масованою ракетною атакою росії Україна подала запит на проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: