ВАКС розгляне позов про конфіскацію 1,8 млрд грн російської компанії

Читать на русском
Антикорупційний суд прийняв позовну заяву Мін'юсту про застосування санкції до компанії, яку пов'язують з російським букмекером.
фото: pravo.ua

Вищий антикорупційний суд розгляне позов Міністерства юстиції про конфіскацію 1,8 млрд грн компанії ROYAL PAY EUROPE, яку пов'язують із російським букмекером 1xBet.

Таке рішення 26 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, ROYAL PAY EUROPE і 1xBet внесені до санкційного списку і тому Мін'юст подав позов про конфіскацію 1,8 млрд грн компанії. Мін'юст просить стягнути в дохід держави грошові кошти, цінні папери ТОВ ROYAL PAY EUROPE, а також дохід за такими грошовими коштами та цінними паперами.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

За даними Державного бюро розслідувань, ідеться про суму понад 1,8 млрд грн. Працівники ДБР встановили зв'язок компанії SIA ROYAL PAY EUROPE із російським букмекером 1xBet, представленого в Україні ТОВ «ТВОЯ БЕТТІНГОВА КОМПАНІЯ». Наразі указом президента України уведено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» до юридичної особи-нерезидента SIA ROYAL PAY EUROPE строком 5 років.

Вказані 1,8 млрд грн передані в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у межах справи ДБР про фінансування дій з зміни меж території або державного кордону України, зловживання становищем та заволодіння коштами.

«Прийняти до розгляду позовну заяву і відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Міністерства юстиції України до ТОВ ROYAL PAY EUROPE. Призначити судовий розгляд справи на 17.01.2024 року о 08:10», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС частково конфіскував активи першого члена ради федерації росії. Також суд конфіскував активи колаборанта Володимира Сальдо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: