ВАКС конфіскував комплектуючі до гвинтокрилів, зроблених для росії

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання Мін'юста про застосування санкції до російського виробника вертольотів.

Вищий антикорупційний суд конфіскував комплектуючі до гвинтокрилів Мі-28, яке державне підприємство «Львівський державний завод «Лорта» виробляло для російського ПАТ «Роствертол» імені Б.М. Слюсаря.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«27 вересня колегія суддів ВАКС задовольнила позовні вимоги Міністерства юстиції України до Ростовського вертолітного виробничого комплексу ПАТ «Роствертол» та застосувала до нього санкцію, передбачену пунктом 11 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції». Суд ухвалив стягнути в дохід держави Україна активи, щодо яких виробничий комплекс ПАТ «Роствертол» може вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження. А саме – виготовлені комплектуючі до гвинтокрилів (21 комплект) в межах контракту від 2011 року, укладеного між ним та ДП «Львівський державний завод «Лорта», яке фактично їх зберігає», – інформує суд.

Нагадаємо, Міністерство юстиції подало позов про конфіскацію майна Ростовського вертолітного виробничого комплексу «Роствертол» імені Б.М. Слюсаря, яке вироблялося львівським держзаводом «Лорта» у межах укладеного 10 листопада 2011 року контракту. У позові не зазначається майно, але, як відомо, завод «Лорта» проєктував і постачав для Мі-28 радіоапаратуру наведення ракет.

Раніше Вищий антикорупційній суд конфіскував російські турбореактивні авіадвигуни для Ан-124.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: