Данілов анонсував важливі рішення на фронті у 2024 році

Читать на русском
Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов припускає, що рік знову буде складним.
Фото: РНБО

Наступний рік для України буде непростим. Очікується ухвалення важливих рішень, насамперед на фронті.

На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю «Голос Америки».

Українці стали реалістами: як змінилися настрої щодо закінчення війниДедалі більше українців схиляються до того, що війна триватиме півроку-рік чи більше. Як змінювалися настрої суспільства – на інфографіці.

Зокрема, у Данілова запитали: яким буде 2024 рік для України.

«Це буде непростий складний рік. Рік прийняття важливих рішень насамперед на фронті. Я дуже хотів би, щоб це був рік нашої перемоги, нашої спільної перемоги з нашими партнерами над ворогом», – зазначив секретар РНБО.

Його також попросили прокоментувати результати контрнаступу ЗСУ у 2023 році. Секретар РНБО нагадав, що Україна перебуває у стані війни, це дуже складна ситуація.

«І якщо хтось вважає, що на війні ви можете все прорахувати, як на якомусь підприємстві, майте на увазі, що тут дуже багато різних факторів, що впливають на процеси», – сказав він.

«Звичайно, ми хотіли б мати набагато кращу ситуацію щодо звільнення наших територій. Але паралельно з цим процесом відбувалися дуже великі та важливі події на Чорному морі. Щодо цієї ситуації, то 20% флоту російської федерації вже немає», – зазначив Данілов.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запевнив, що ЗСУ продовжать контрнаступ у 2024 році. А в ГУР заявляли, що в рф немає планів вести війну з Україною у 2025 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: