Обвинуваченому екссудді з Полтави продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 лютого 2024 року строк дії обов'язків, покладених на колишнього суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка. Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує його в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд поклав на Кононенка наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі міста Полтава без дозволу суду, крім виїзду до пункту постійної дислокації військової частини; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи (служби), а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП вчергове просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання задовольнити. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Кононенка – ред.), у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, тобто, до 21 лютого 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна.

На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту. Вирок скасували і призначили новий розгляд справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: