Підозрюваний суддя Київського апеляційного суду відмовився від апеляції

Читать на русском
Апеляційна інстанція закрила провадження за скаргою захисника підозрюваного служителя Феміди на накладений арешт на готівку.
фото: УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не розгляне скаргу захисника судді Київського апеляційного суду Віктора Глиняного на арешт, накладений на вилучені 8300 доларів готівки. Сам підозрюваний відмовився від скарги.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 22 грудня, повідомляє «Слово і діло».

12 грудня антикорупційний суд наклав арешт на вилучені в ході обшуку в автомобілі BMW Х5 Глиняного $8300 готівки, рекламну брошуру «Твій оператор зв'язку КАНКОМ волокно-оптична мережа» дві резинки жовтого кольору, два поліетиленових пакети, два паперових пакети і пакет з нетканого матеріалу. Захисник судді подав скаргу на це рішення, проте пізніше подав заяву про відмову від неї. Це було спільне рішення з підозрюваним.

«Заяву адвоката задовольнити. Апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника підозрюваного (Глиняного – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 12 грудня 2023 року про арешт майна у кримінальному провадженні закрити», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд узяв під варту суддю Віктора Глиняного з альтернативою застави. Ці кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешт з двох літаків у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. дол. з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. дол. для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. дол. у коробці з-під віскі. Надалі 8300 дол. він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 дол. у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. дол., переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. дол. неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. В Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: