Суд обрав запобіжний захід останньому підозрюваному судді КАС

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу до служителя Феміди.
фото: фото: sud.ua

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді 4 млн грн застави з обов'язками до судді Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 8300 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Дзюбіна В'ячеслава запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4 млн грн», – оголосив суддя.

На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в Києві закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 18 лютого 2024 року, але в межах досудового розслідування.

Раніше Вищий антикорупційний суд узяв під варту суддю Віктора Глиняного з альтернативою застави. Ці кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешт з двох літаків у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. дол. з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. дол. для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. дол. у коробці з-під віскі. Надалі 8300 дол. він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 дол. у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. дол., переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. дол. неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. В Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: