У Мінфіні спрогнозували, якими будуть витрати на армію наступного року

Читать на русском
Міністерство фінансів має намір зберегти видатки державного бюджету на оборону 2024 року на рівні поточного року. Про це заявив голова відомства Сергій Марченко.
Фото: LIGA.net

Міністерство фінансів має намір зберегти видатки державного бюджету на оборону 2024 року на рівні поточного року.

Про це в ефірі телемарафону заявив голова відомства Сергій Марченко.

Шмигаль назвав п'ять пріоритетів фінансування з держбюджетуЗа словами голови Кабміну, як і раніше, у пріоритеті це зарплата наших військових, техніка та соціальні виплати.

Він зазначив, що у 2023-му Україна планує витратити на армію та оборону понад 1,6 трильйона гривень.

Станом на 24 серпня питання фінансування держбюджету на наступний рік ще не закрите, проте Марченко впевнений, що витрати на сектор безпеки та оборони «будуть не нижчими, ніж цього року».

«Ще рано говорити про якісь остаточні цифри. Ми зараз збираємо інформацію з боку міністерств, відомств. Є розуміння, яким чином ми готуватимемо бюджет, розуміння наших потреб. Єдине, що точно можна сказати — щодо витрат на сектор безпеки та оборони. Вони точно будуть не нижчими», – розповів Марченко.

Він також зазначив, що військові просять у п'ять разів більше грошей на оборону, проте держава не має можливості виділити такий обсяг коштів.

«Ми можемо дозволити собі бюджет сектору безпеки та оборони такий, який є. Ми утримуємо цей сектор дуже значними зусиллями», – резюмував міністр.

Нагадаємо, за даними Кабміну, підтримка Збройних Сил України та війна коштує українському бюджету близько 2 трлн гривень на рік. Це більше, ніж доходна частина бюджету мирного часу.

Раніше повідомлялося, що уряд ухвалив постанову про щомісячні доплати для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: