Україні вдалося зменшити потребу у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік – Марченко

Читать на русском
Потребу України у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік удалося зменшити на 4 млрд доларів – до 37,3 млрд.
epravda.com.ua

Потребу України у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік вдалося зменшити на 4 млрд доларів – з 41 млрд до 37,3 млрд доларів.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

За його словами, досягти цього вдалося, зокрема, завдяки заходам щодо максимізації доходів держбюджету та активізації внутрішнього ринку запозичень.

«Також було скорочено всі капітальні видатки держбюджету. У 2024 році ключовими задачами є військова кампанія та соціальна підтримка. І якщо оборона і безпека фінансується виключно за рахунок внутрішніх доходів бюджету, то для забезпечення потреб соціальної сфери, ми розраховуємо на допомогу міжнародних партнерів», – цитує Марченка пресслужба міністерства.

Однак своєчасне надходження допомоги від міжнародних партнерів все ще є життєво важливим для збереження економічного відновлення України, додав він.

Нагадаємо, глава МВФ Крісталіна Георгієва попередила, що зволікання союзників з наданням додаткової фінансової допомоги поставить під загрозу відновлення економіки України.

Євросоюз поки що не зміг затвердити виділення Україні чотирирічного пакету фінансування на 50 млрд євро. Саміт із цього питання відбудеться у лютому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: