Ватажка «ДНР» Пушиліна засудили до 15 років тюрми

Читать на русском
Ватажка ДНР Дениса Пушиліна засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна за посягання на територіальну цілісність України.
Фото: росЗМІ

Ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна за посягання на територіальну цілісність України та участь у псевдореферендумі, організованому росією.

Про це повідомила Служба безпеки України у Telegram.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого).

За даними правоохоронців, Пушилін продовжує виконувати вказівки Москви щодо сприяння збройній агресії рф. Він, серед іншого, займається перекиданням ворожих військ по тимчасово окупованій території України, а також є одним із організаторів псевдореферендуму щодо «приєднання» захопленої частини Донбасу до складу країни-агресора.

«При цьому після фейкового плебісциту фігурант брав участь у підписанні з путіним так званого «договору про входження" регіону до росії», - уточнили в СБУ.

Суд визнав Пушиліна винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, за попередньою змовою групою осіб).

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Нагадаємо, що на початку листопада суд виніс вирок херсонському колаборанту Сальдо. Його також засудили до 15 років ув'язнення.

Також повідомлялося, що заочний вирок у вигляді довічного ув'язнення отримала лікарка з Маріуполя, яка під час боїв за місто здала окупантам сімох поранених воїнів української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: