Суд наклав арешт на криптовалюту, яку знайшли в ексголови Держспецзв'язку

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд заарештував криптоактиви ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя на суму 1,5 мільйона доларів США.
Фото: РБК-Україна

Вищий антикорупційний суд заарештував криптоактиви ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя на суму 1,5 мільйона доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури у Telegram.

В Україні склали перший рейтинг власників біткоїнів: хто туди потрапивПерший український список власників біткоїнів не претендує на високу точність, підкреслюють у виданні Bitcoin Magazine. До нього увійшли як відомі, так і зовсім непублічні особи.

Зазначається, що суд наклав арешт на 1,2 млн одиниць USDT (токен, прив'язаний до вартості долара США), 6,9 біткоїна (приблизно 275 тисяч доларів) та 331 одиницю TRX (35 доларів).

Ця криптовалюта була виявлена під час обшуків, які пройшли у Щиголя. За даними правоохоронців, її знайшли на криптогаманці у телефоні чиновника.

Сам підозрюваний повідомив, що цей криптогаманець нібито з ним не пов'язаний.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти було внесено і він вийшов із слідчого ізолятора. Втім, його захисник все одно подав скаргу на запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: