У Софійському соборі відбувається Різдвяне богослужіння ПЦУ – трансляція

Читать на русском
Різдвяне богослужіння ПЦУ 25 грудня у Софійському соборі у Києві очолює митрополит Єпіфаній.
скріншот з відео

Православна церква України 25 грудня проводить у Софійському соборі Різдвяне богослужіння, яке очолює митрополит Єпіфаній.

Трансляція проходить на YouTube каналі ПЦУ.

Божественна літургія з нагоди Різдва ХристовогоПравославна Церква України

Крім того, о 12 годині відбудеться Різдвяна свята меса Римо-католицької церкви в Україні у храмі святого Олександра.

Календар свят та пам'ятних дат в Україні: що змінилося за час війни з росієюЯкі нові свята з'явилися в Україні за часів війни за росією, які свята перенесли на інші дати – на інфографіці.

Як відомо, цього року в Україні вперше офіційно відзначають Різдво 25 грудня. Православна церква України та Українська греко-католицька церква 1 вересня з початком церковного новоліття перейшли на новоюліанський календар. Тепер більшість церковних дат святкують трохи раніше.

У ПЦУ зазначали, що перехід церков на новий календар є добровільним, певні парафії та монастирі залишаються на старому стилі. Деякі українці ще відзначатимуть Різдво за юліанським календарем 7 січня.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський увечері 24 грудня привітав з Різдвом та зазначив, що цього року українці зустрічають це свято в одну дату і разом з Європою.

УПЦ МП продовжить відзначати Різдво у січні, при цьому Рада вже ухвалила у першому читанні законопроект, який забороняє діяльність московського патріархату на території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: