В УПЦ МП відреагували на перенесення святкування Різдва

Читать на русском
Українська православна церква московського патріархату продовжить відзначати Різдво у січні, попри рішення президента про перенесення свята.
procherk.info

Українська православна церква московського патріархату продовжить відзначати Різдво у січні, попри рішення президента про перенесення свята.

Про це повідомив Отець Олександр (Клименко) в коментарі УП.

Календар свят та пам'ятних дат в Україні: що змінилося за час війни з росієюЯкі нові свята з'явилися в Україні за часів війни за росією, які свята перенесли на інші дати – на інфографіці.

«Спершу редакція звернулася до підсанкційного митрополита Антонія, якого вважають другою людиною УПЦ МП. На запитанні він кинув слухавку та більше не відповідав», – зазначили у ЗМІ.

Відтак на питання про святкування Різдва журналістам відповів Клименко. Він заявив, що для «їхньої церкви нічого не зміниться» після того, як президент Володимир Зеленський затвердив Різдво державним святом 25 грудня. Хоча 7 січня тепер не буде державним святом, але церква московського патріархату все одно відмічатиме Різдво саме у цей день.

«Клименко нагадав також слова патріарха Філарета про те, що святкування Різдва 7 січня «не є наближенням до РПЦ», – додають в УП.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України», який передбачає зміну дат трьох державних свят.

Помісний собор Православної церкви України підтвердив перехід із юліанського на новоюліанський календар, він же «новий стиль».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: