Україні вдалося повернути з окупації ще трьох дітей

Читать на русском
У неділю, 24 грудня, стало відомо, що Україна повернула ще трьох дітей з тимчасово окупованих територій.
Getty Image

Україна повернула ще трьох дітей з тимчасово окупованих територій. Наразі вони вже перебувають у безпеці.

Про це повідомив голова організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що це вже 14 рятувальна місія організації, впродовж якої вдалось повернути додому 14 дітей, семеро з яких були позбавлені батьківського піклування.

У неділю, 24 грудня, стало відомо, що Україна повернула ще трьох дітей з окупації. Серед них 8-річний Єлисей, який на початку повномасштабного вторгнення проживав разом з бабусею у Херсонській області, мама на той момент знаходилась в Одесі. Після смерті бабусі окупанти одразу помістили дитину в інтернат.

«Потрібно було діяти, бо якщо дитина пів року перебуває на території росії без батьківського піклування, їй надається відповідний статус, що дозволяє віддати в російську сімʼю або обрати інший спосіб влаштування. Тож наша команда зробила все, для того, щоб мама отримала необхідну медичну допомогу і змогла забрати дитину з окупованої території», – розповів Кулеба.

Також повернути на підконтрольну Україні територію вдалося двох 18-річних братів. Відзначають, що Андрій та Михайло до початку війни виховувалися в прийомній родині на окупованій території.

Нагадаємо, 22 грудня до України з росії повернули депортованого 12-річного хлопчика.

Тоді як у суботу, 16 грудня, стало відомо, що Україна повернула ще трьох дітей з рф та тимчасово окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: