Україна повернула трьох дітей з росії та тимчасово окупованих територій

Читать на русском
Україна, за посередництва Катару, повернула ще трьох дітей з росії та тимчасово окупованих територій.
Андрій Єрмак

У суботу, 16 грудня, стало відомо, що Україна повернула ще трьох дітей з росії та тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

За його словами, дітей вдалося повернути за посередництва Катару.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«Продовжуємо виконувати задачу президента Володимира Зеленського. Наші діти повертаються додому. Спільними зусиллями нашої команди і омбудсмена України Дмитра Лубінця за посередництва держави Катар ми повертаємо трьох дітей», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що двох дітей, 2008-го і 2012-го років народження, вдалося вивезти з тимчасово окупованих територій. Третя дитина перебувала у росії і возз'єдналася зі своєю матірʼю на території Грузії. Всі вони вже вдома зі своїми рідними.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook зауважив, що кожне повернення – окрема історія і спецоперація над якою працюють люди. І їх мета – повернути всіх дітей на Батьківщину.

Нещодавно, 14 грудня, стало відомо, що на Херсонщині вдалося повернути з окупації на підконтрольну Україні територію області ще п'ятьох дітей.

До слова, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що міжнародна спільнота повинна проявити солідарність у діях, спрямованих на повернення тисяч викрадених росією українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: