В Україну вдалося повернути ще одну дитину, яку загарбники вивезли до рф

Читать на русском
Хлопчик напередодні російського вторгнення приїхав до батька у Луганську область на три дні, але через війну перебував під окупацією близько 18 місяців.
Фото: Офіс омбудсмена

Сьогодні, 22 грудня, до України з росії повернули депортованого 12-річного хлопчика.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Згідно з його словами, дитина з перших днів повномасштабної війни перебувала на тимчасово захопленій території України, а згодом – до країни-агресора.

«Хлопчик напередодні російського вторгнення приїхав до батька у Луганську область на три дні, але через вторгнення рф перебував під окупацією близько 18 місяців! І ще чотири місяці – на території росії! Там дитині навіть довелося навчатися в російській школі», - зауважив омбудсман.

Як зазначається, мама дитини не могла самостійно забрати 12-річного сина через те, що вона військовослужбовиця ЗСУ. Тому жінка звернулася до Офісу уповноваженого з проханням допомоги повернути її сина.

«Офіс омбудсмана напрацював шлях повернення, подбавши про логістичний, безпековий та інші напрямки. Це було непросто, але результат того вартий: хлопчик – вдома!», - наголосив Лубінець.

Нагадаємо, у суботу, 16 грудня, стало відомо, що Україна повернула ще трьох дітей з росії та тимчасово окупованих територій.

Нещодавно, 14 грудня, стало відомо, що на Херсонщині вдалося повернути з окупації на підконтрольну Україні територію області ще п'ятьох дітей.

До слова, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що міжнародна спільнота повинна проявити солідарність у діях, спрямованих на повернення тисяч викрадених росією українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: