Дуда скликає засідання Радбезу Польщі: обговорять війну в Україні та підтримку ЗСУ

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда проведе засідання Ради національної оборони Польщі. Учасники обговорять питання, пов'язані із ситуацією на фронті в Україні.
Фото: walkofthebrave.com

Президент Польщі Анджей Дуда проведе засідання Ради національної оборони Польщі. Учасники обговорять питання, пов'язані із ситуацією на фронті в Україні.

Про це повідомив голова Бюро нацбезпеки Польщі Яцек Півночі, його цитує Radio Zet.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Засідання відбудеться у середу, 20 грудня. Очікується, що у ньому візьмуть участь члени нового уряду Польщі – прем'єр-міністр Дональд Туск та деякі міністри.

«Обговорюватимуться питання безпеки, пов'язані з ситуацією на фронті в Україні, підтримка Збройних Сил України, питання реформування системи управління Збройними силами та ініціатива президента щодо закону про реформування системи обороноздатності», – розповів Північ.

Він додав, що зимові атаки рф є серйозним викликом для України.

«Ризик, пов'язаний з потенційними ударами по критично важливій інфраструктурі, дуже значний. Ситуація вкрай серйозна. Потрібно й надалі підтримувати Київ», – заявив голова Бюро нацбезпеки Польщі.

Нагадаємо, у вересні польський прем'єр Матеуш Моравецький заявив, що Польща більше не постачає Україні своєї зброї, оскільки зосередилася на посиленні власної оборони. При цьому трохи згодом він уточнив, що ЗСУ продовжують отримувати військову допомогу на підставі підписаних раніше контрактів.

Новий прем'єр Дональд Туск уже заявив, що має намір зайнятися вирішенням суперечок між Варшавою та Києвом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: