Колишній бізнес-партнер Зеленського має російський паспорт, його дочка народна депутатка – «Схеми»

Читать на русском

Соратник президента Володимира Зеленського,  український продюсер Наум Баруля виявився громадянином рф із бізнесом у Криму. Його донька – нардепка від Слуги народу.
facebook.com/ligasmihu

Творчий та колишній бізнес-партнер президента Володимира Зеленського, український продюсер Наум Баруля є громадянином росії. Його донька Ірина Борзова – народна депутатка від «Слуги народу», а зять Сергій Борзов – керівник Вінницької ОВА.

Про це йдеться у розслідуванні «Схем».

У кого з українських політиків та чиновників знаходили російський паспортУ когось із українських політиків та чиновників знайшли російське громадянство – на інфографіці Слово і діло.

До 2014 року Баруля був тісно пов'язаний із російським КВК, зокрема, працював у Москві з Олександром Масляковим та організовував виступи команд у Криму. Після цього він повернувся до Києва і почав співпрацювати з «95 кварталом» на чолі із Зеленським. Разом вони створили гумористичне шоу «Ліга Сміху» та спродюсували кілька українських телевізійних ситкомів.

За інформацією журналістів, російський паспорт Баруля отримав ще у квітні 2009 року, коли жив у Москві та працював генеральним директором компанії «АМІК». Документ на сьогоднішній день є чинним.

Доказами наявності російського паспорта у продюсера є як актуальні офіційні реєстри рф, і виписки з державних баз даних різних періодів.

Саме як громадянин росії Баруля володіє бізнесом в окупованому Криму та має ідентифікаційний номер платника податків рф. Також за російським паспортом він до 2019 року володів двома квартирами у Москві.

Крім того, за російським паспортом Баруля до 2019 року їздив до Криму.

Як з'ясували «Схеми», у Судаку продюсер має три квартири загальною площею 312 квадратних метрів, які він добровільно перереєструвався за російським законодавством.

У 2017 році Баруля став власником земельної ділянки на 7 соток у Судаку, а за рік купив ще 6 соток і став власником семиповерхової будівлі. Станом на 2023-й Баруля володіє в Судаку майном на загальну суму приблизно 60 млн рублів.

Крім того, протягом 5 років після окупації Криму Баруля був співвласником готелю-ресторану «Парус» у Судаку. Зараз у нього залишаються дві активні компанії у місті – «Профі» та «Профіль-Н». Остання – це ресторан, виручка від якого за останні 5 років склала більше 15 млн рублів.

Генпродюсер «Ліги Сміху» та соратник Зеленського виявився громадянином РФ з бізнесом в Криму | CХЕМИРадіо Свобода

Нагадаємо, минулого року СБУ виявила російський паспорт у заступника голови суду-керівника Касаційного господарського суду Богдана Львова.

Днями заступник керівника Нацполіції Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення. Це сталося на тлі розслідування ЗМІ щодо наявності російського паспорта у його дружини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: