ВРП продовжила відсторонення судді Кропивницького апеляційного суду

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган підтримав клопотання головного антикорупційного прокурора про продовження відсторонення служителя Феміди.

Вища рада правосуддя продовжила строк відсторонення судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара від здійснення правосуддя до 26 січня 2024 року.

Таке рішення підтримали 13 присутніх членів ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити частково. Продовжити до 26 січня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова органу Григорій Усик.

Раніше Вища рада правосуддя відсторонила суддю Гончара до 26 грудня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Кропивницького апеляційного суду Володимиру Гончару. За версією слідства, суддя через посередника висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у розмірі 10 500 доларів за зміну вироку суду першої інстанції та призначення умовного покарання стосовно особи, яка спричинила ДТП зі смертю особи. З метою приховання своєї причетності до вчинення злочину, суддя доручив посереднику як отримання неправомірної вигоди, так і її зберігання.

Втім, колегія суддів Кропивницького апеляційного суду залишила вирок суду першої інстанції без змін та призначила винуватцю покарання у виді позбавлення волі. Оскільки суддя не зміг забезпечити виконання своєї обіцянки, більшу частину неправомірної вигоди повернули. Під час обшуку за місцем проживання посередника детективи виявили залишок незаконно одержаних грошових коштів у сумі 450 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: