Споживання електроенергії знову зменшилося – Укренерго

Читать на русском
Цього тижня в Україні потеплішало, рівень споживання електрики знизився. Але загалом він залишається високим.
фото Ken Mürk/ERR

В Україні 20 грудня споживання електрики знижується через потепління. Однак у трьох областях продовжується відновлення енергоживлення споживачів, знеструмлених через негоду.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Енергооб'єкти України будуть під трьома рівнями захисту від атак рф: деталіЕнергетики та військові роблять все можливе для захисту підстанцій та автотрансформаторів по всій Україні.

«Вчора, 19 грудня, середньодобова температура була на 0,5 °C вище, ніж на початку тижня 18 грудня (4,7°C проти 4,2°C). Максимальний добовий рівень споживання 19 грудня був вранці, його показник був на 3% нижче, ніж 18 грудня», – сказано в повідомленні.

Водночас енергетики попереджають: попри відчутне потепління загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж таки створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому все ще дуже важливо зараз споживати електроенергію економно.

В Укренерго додали, що минулої доби в Україні сталися аварійні відключення на чотирьох блоках теплоелетростанції та однієї ТЕЦ.

«На теплових електростанціях протягом доби вийшли в аварійний ремонт чотири блоки. Включено після ремонту два блоки. У східному регіоні вийшла в аварійний ремонт одна з теплоелектроцентралей», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня в енергосистемі фіксували дефіцит. У Кабміні повідомляли, що з початку грудня було побито два рекорди споживання енергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: