У Мінекономіки оцінили зростання ВВП у листопаді

Читать на русском
Українська економіка продовжує зростати навіть попри те, що у листопаді польські перевізники блокували пропуск автомобільних вантажів.
Ua.news

В Україні у листопаді навіть незважаючи на блокаду кордонів ВВП зріс на 4% (порівняно з цим же періодом минулого року).

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки 20 грудня.

Як за рік змінилася економічна ситуація в УкраїніЯк за останній рік в Україні змінилися курс долара, ВВП, рівень інфляції, облікова ставка, обсяг держборгу та інші економічні показники.

Так, за попередніми даними, зростання ВВП у листопаді 2023 року порівняно з листопадом минулого року становить близько 4%. У результаті за січень-листопад 2023 року зростання економіки оцінюється на рівні 5,5% порівняно з відповідним періодом минулого року.

«У листопаді 2023 року майже місячне блокування польськими автоперевізниками польсько-українського кордону було основним негативним фактором для виробників-експортерів та виробників, залежних від імпортної сировини при доставці продукції автомобільним транспортом», – зазначила перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Натомість робота українського морського коридору дозволила частково компенсувати втрати в економіці внаслідок блокади польсько-українського кордону.

«За нашими оцінками, позитивні фактори у листопаді дещо перевищили баланс впливу на ВВП і в результаті, за попередніми оперативними оцінками Мінекономіки, спостерігалося зростання ВВП на рівні 4%», – додала Свириденко.

Нагадаємо, у вересні зростання ВВП України становило понад 9%. Також повідомлялося, скільки втратив держбюджет через блокаду польського кордону в листопаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: