У Мінекономіки розповіли, як виріс ВВП у вересні

Читать на русском
У вересні відбулося відновлення економічної активності підприємств у багатьох секторах промисловості.
Ua.news

За підсумками вересня зростання ВВП України становило понад 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки у середу, 25 жовтня.

30 років Незалежності: як змінювалися ВВП та показники держбюджетуЯк за часів незалежності України змінювалися реальний ВВП, а також доходи і витрати держбюджету – на інфографіці.

Зазначається, що українська економіка попри війну продовжує відновлюватися.

«За попередніми оцінками Мінекономіки, зростання ВВП у вересні 2023 року порівняно з вереснем минулого року становило близько 9,1%. У підсумку за січень-вересень 2023 року зростання оцінюється на рівні 5,3% у порівнянні з відповідним періодом минулого року», - сказано в повідомленні.

За даними відомства, у вересні більшість ключових видів економічної діяльності демонстрували позитивні результати. Так, відбулося відновлення економічної активності підприємств у багатьох секторах переробної промисловості та виробничої сфери в цілому.

Значний позитивний внесок у ВВП у вересні мала сфера послуг, харчова промисловість, машинобудування та виробництво будівельних матеріалів, видобувна промисловіть.

Разом з тим найбільшими стримуючими факторами для зростання економіки у вересні залишалися: ситуація з безпекою, руйнування виробничих потужностей окремих підприємств (переважно на сході країни) та логістичні обмеження для експортерів.

Нагадаємо, ще влітку Мінекономіки повідомляли, що ВВП України відновлюється швидше, ніж очікувалося. Раніше повідомлялося, що через масштабні тривоги у робочий день Україна втрачає мільярди для ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: