Верховний суд підтвердив 3,5 років колонії ексдепутату з Харкова

Читать на русском
Касаційна інстанція підтвердила обвинувальний вирок, яким засудили до реального строку покарання колишнього харківського депутата.
фото: omegagrupp.com

Верховний суд підтвердив вирок, яким до 3,5 років позбавлення волі засудили колишнього депутата Харківської міської ради Фазіля Аббасова. Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала його винуватим у зловживаннях.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«12 грудня 2023 року Касаційний кримінальний суд ВС підтвердив законність вироку Апеляційної палати ВАКС від 11.08.2023 колишньому депутату Харківської міської ради - очільнику одного з комунальних підприємств Харкова Ф. Аббасову. 11.08.2023 Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на вирок суду першої інстанції від 21.09.2022, скасувала виправдувальний вирок та визнала особу винуватою за ч. 2 ст. 364 КК України, що підтверджено Верховним судом. Таким чином, депутата Харківської міської ради визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та засуджено до 3,5 років позбавлення волі. Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає», – інформує орган.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд виправдав ексдепутата Аббасова від зловживань. Прокурор САП подав скаргу на це рішення. За результатами її розгляду Апеляційна палата ВАКС засудила ексдепутата до 3,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2016 році КП «Комплекс із вивезення побутових відходів» оголосило закупівлю обладнання для потреб міста. Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП Аббасов, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, з власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн. грн.

Частину вказаної суми постачальник обладнання надалі перерахував виробничій компанії «Алмаз» (нині ТОВ «Платформа 19»), бенефіціарним власником якої був директор КП Аббасов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: