Дуда назвав поразку росії в Україні єдиною гарантією миру

Читать на русском
Єдиною гарантією миру для всіх країн стане поразка росії в Україні, заявив президент Польщі Дуда.
Фото: CNN

Президент Польщі Анджей Дуда вважає перемогу над росією у війні проти України єдиною гарантією миру.

Він сказав про це в інтерв'ю CNN.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

«Йдеться про те, щоби переконатися, що росія не зможе на законних підставах насильно змінити кордони в Європі. Це гарантія миру в майбутньому, зокрема й для Сполучених Штатів», – сказав польський лідер.

Він наголосив, що компромісного рішення не існує. «Росію можна зупинити лише в тому випадку, якщо її буде переможено. А вона буде переможена, коли Україна витіснить російську армію з окупованих територій завдяки допомозі США, завдяки допомозі Заходу і коли вона відновить контроль за межами своїх міжнародно визнаних кордонів. Тільки тоді ми зможемо сказати, що російський імперіалізм справді переможений», – заявив Дуда.

Раніше, коментуючи скандал, пов'язаний із забороною на ввезення українського зерна, Дуда порівняв Україну з «потопельником, який може затягнути із собою на глибину інших». Зазначимо, зустріч Володимира Зеленського з Дудою у Нью-Йорку скасовано через зміни у графіку польського президента.

Нагадаємо, виступаючи на Генеральній Асамблеї ООН, Зеленський закликав світ не намагатися укладати «тіньові» домовленості з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: