ВАКС знову відмовив у скасування арешту землі на Сумщині

Читать на русском
Антикорупційний суд знову відмовив у задоволенні скарг на арешт земельних ділянок та техніки у межах справи про зловживання на Сумщині.
фото: sm.suspilne.media

Вищий антикорупційний суд знову відмовився зняти арешт з низки земельних ділянок на території Роменського району Сумської області, оскільки вони визнані речовими доказами у справі про заволодіння землею на Сумщині.

Таке рішення 6 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008». Унаслідок цього із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах справи наклали арешт на вказану землю. Представник Роменської міської ради Сумської області вдруге просив скасувати арешт, але суд йому відмовив.

«У задоволенні клопотання відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, детективи НАБУ провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: