Справа нардепа Горвата: суд визначив заставу ексчиновниці Держгеокадастру

Читать на русском
ВАКС визначив 1,342 млн грн застави як запобіжний захід колишньому начальнику Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області Світлані Мельничук, яку підозрюють у причетності до справи народного депутата групи Довіра Роберта Горвата.
Фото: скріншот

Вищий антикорупційний суд визначив 1,342 млн грн застави як запобіжний захід колишньому начальнику Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області Світлані Мельничук, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи народного депутата групи «Довіра» Роберта Горвата.

Таке рішення ввечері 3 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної Світлани Мельничук запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 342 000 грн», – оголосив рішення суддя.

На неї поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із Закарпатської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Роберту Горвату та ще трьом особам. За даними слідства, у 2016-2019 роках політик, маючи вплив на посадових осіб ГУ Держгеокадастру Закарпаття, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га. Ці землі перебували у постійному використанні ДП «Леанка».

Раніше повідомлялося, що ВАКС визначив заставу ексдиректору агрофірми у справі нардепа Горвата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: